Hjembygdens toner - Øvre Eiker


Tradisjonsmusikk med Eiker spellemannslag, Folkets Hus - Vestfossen

Eiker Spellemannslag har de siste to årene lett i arkiver og andre lokale kilder for å finne frem til lokal gammeldansmusikk fra Øvre Eiker.

I Øvre Eiker var denne type musikk mye spilt frem mot 2. verdenskrig. Under krigen var det forbudt med dans offentlig, men musikklivet og dansen blomstret i hovedsak hjemme hos folk.

Musikken som ble fremført under konserten, er gammeldansmusikk som til dels ikke er fremført «live» siden 1970-tallet. Den er skrevet av lokale musikere, kjente og mindre kjente, hvor vi finner navn som Thor Ødegård, Åsmund Kristoffersen og Anders Olsen Liverud.

Eiker Spellemannslag ble stiftet i 1971 og har som formål å spille og samle musikk fra distriktet. Orkesteret ble utnevnt av FolkOrg til «Årets lokallag 2013» for deres arbeid for de lokale folkemusikktradisjonene i Øvre Eiker.

Håvard Svendsrud framførte lokal komponert musikk. Håvard er født på Modum i 1974 og er i dag en av Norges mest kjente trekkspillere. Håvard Svendsrud bor i dag i Oslo og turnerer over hele verden.

Vestfossen mannskor tok oss med til "Fiskumvann" og "Åbbortjenn" og en blåsergruppe ledet av Jørn Kristofferesen spilte Borger Kristofferesen melodier.

Kort sagt - en konsert med stor variasjon og mye innhold.

I programmet finner du mer om komponistene og musikken.

Plakat og program finner du her!

Tilbake

Informasjon:

Image

Image


Image


Image'