Hjembygdens toner


Tradisjonsmusikk av Eiker spellemannslag på Folkets Hus i Krokstadelva

Eiker Spellemannslag har de siste to årene lett i arkiver og andre lokale kilder for å finne frem til lokal gammeldansmusikk fra Nedre Eiker. De mente at musikk fra Nedre Eiker var underrepresentert i spellemannslagets repertoar.

I Nedre Eiker var denne type musikk mye spilt frem mot 2. verdenskrig. Under krigen var det forbudt med dans offentlig, men musikklivet og dansen blomstret i hovedsak hjemme hos folk.

Musikken som ble fremført under konserten, er gammeldansmusikk som til dels ikke er fremført «live» siden 1970-tallet. Den er skrevet av lokale musikere, kjente og mindre kjente, hvor vi finner navn som Eivind Warlo, Kåre Korneliussen og Øivind Kristoffersen. Andre komponister er: Marius Steen, Ole Andreassen Hole, Almer Oseth, Leif Skøien, Svein Hunstadbråten og Steinar Bottegård.

Eiker Spellemannslag ble stiftet i 1971 og har som formål å spille og samle musikk fra distriktet. Orkesteret ble utnevnt av FolkOrg til «Årets lokallag 2013» for deres arbeid for de lokale folkemusikktradisjonene i Nedre Eiker.

Håvard Svendsrud framførte musikk av Kåre Korneliussen. Håvard er født på Modum i 1974 og er i dag en av Norges mest kjente trekkspillere. Håvard Svendsrud bor i dag i Oslo og turnerer over hele verden.

Knut Harald Sommerfeldt er fra Krokstadelva og er mest kjent for å kombinere trylling og musikk. Knut Harald spite to tangoer av Eivind Warlo på fiolin.

Øyvind Kristoffersen er sønn av Freddy Kristoffersen. Freddy Kristoffersen var kjent for sin musikkutøvelse gjennom blant annet TV og radio. Han hadde i sin levetid mange slagere hvor en av de mest kjente er hans tolkning av «Drømmen om Elin». Øivindformidlet musikk skrevet av sin far.

Plakat og program!

Tilbake

Informasjon:

Image

Image


Image


Image'