Fra Wien til Vestfossen

Eiker Spellemannslag var medarrangør i en konsert i Folkets hus på Krokstadelva

I februar arrangerte Eiker Spellemannslag i samarbeid med Vestfossen Salongorkester en konsert i Folkets Hus på Krokstadelva. Omlag 100 tilhørere fikk være med på en reise ”Fra Wien til Vestfossen”. Spellemannslaget begynte sin avdeling med Doblebska Polka fra Tyskland, var innom Sverige og Irland og endte i Vestfossen med melodier av/etter Aasmund Kristoffersen, Anders Fossesholm, Thor Ødegaard og Tor Ramberg. Leikarringen i Haug BU stilte med dansere på flere av innslagene.

Vestfossen Salongorkester hadde sine avdelinger med div. filmmusikk, og gjorde stor lykke med en smektende Wienervals, der et dansepar fra Drammen Sportsdanseklubb inntok scenen.

For å vise at det gror av felespillere på Eikerbygdene var Eiker Strykeorkester med elever fra musikk- og Kulturskolene i Øvre- og Nedre Eiker invitert til å være med. De spilte både folkemusikk, og en Halling av Edvard Grieg som viste at avstanden mellom folkemusikk og klassisk musikk kanskje ikke er så stor. Fra Øvre Eiker Musikk- og Kulturskole kommer også Håkon Bottegaard Næss (11) som sammen med læreren sin spilte Chardaz av Monti på Xylofon / Marimba. IMPONERENDE!

Eiker Spellemannslag og Vestfossen Salongorkester hadde øvd inn 5 fellesnummer: Skærgårdsfrøjd, Rosa på ball, og ”When I lost you” fra salongorkesterets reportoar, og ”Forlovelsesreinlender” og ”Herregaardsminne” fra spellemannslagets arkiv. Litt spesielt var det at komponisten av ”Herregaardsminne” Tor Ramberg’s sønn Tom Ramberg, hadde arrangert denne valsen for fullt orkester. Da var vi virkelig tilbake på Vestfossen……..

Konserten ble holdt: Søndag 3. februar-08

Tilbake

Informasjon:

Image

Image


Image


Image'