På tur til Orsa ...

I høst inviterte Orsa spellmannslag oss til Siljan - Sverige svar på Telemark.Og ESL reiste!

Et år tidligere hadde folkemusikksenteret hatt besøk av Orsa Spellmannslag på Prestfoss
Nå var det tid for nok en gjenvisit

Vi besøkte folkemusikkens hus i Rettvik - hvor vi fikk en grundig og interessant gjennomgang . Huset var opprinnelig en gammel skole. Som funksjon har det en klar parallell til 'folkemusikk-arkivet' i Sigdal - med bl.a. en levende innsamlingsaktivitet. Vi fikk en demonstrasjon av arkivsystemet 'fiol'. Huset hadde forøvrig øvingsrom, konsertsal og lydstudio til bruk for aktiviteter innen musikk og dans.

På lørdag startet vi dagen med 'Togtur' til Furudal. Anført av et 100 år gammelt damplokomotiv ble det en tur med historisk sus - gjennom furumo-landskap med vakre elver og vann.

Så ble det tid for samspill og melodi-utveksling - med glød og stor entusiasme fra begge leire.

Siden ble vi introdusert i Orsa's mat- og folkedrakttradisjon. Vi fikk servert områdets 'betasuppe' (eller sodd) med nybakt smurt lefse - og siden fikk vi høre om lokal drakttradisonen med fokus på hva man hadde på seg til hvilke års- og/eller høytid.

Lørdagskvelden ble avluttet med dansefest - Orsa-polska var naturlig nok den bærende dansen for kvelden. ESL hadde også sin lille bolk - med rørospols som mest populære danserytme.

Takk for invitasjonen og for at vi fikk være gjester i 'Siljans paradis'.

Tilbake

Informasjon:

Image

Image


Image


Image'