Leif Skøyen

En hyllest til musikanten og komponisten Leif Skøien

Konserten hadde godt over 100 medvirkende og må sies å være en suksess. Det begynte med Eiker Spellemannslag og "Spellemannsmarsj" som ble etterfulgt av Modum Janitsjar med "Volleyballmarsj", som er samme marsj men i et helt nytt arrangement for korps. Konserten fortsatte med spellemannslaget i ulike taktarter og sjangere, og med ulike sammensetninger. Spesielt bør trekkes fram de yngste i laget som spilte både alene og sammen i mindre grupperinger. Det gledet tydelig Leif at musikken hans også faller i smak blant denne generasjonen.

Knut Bjerke og Jostein Ravnås var representanter for Modum-musikken, som hele tiden har ligget til grunn for det Leif har spilt og komponert. Rune Martinsen (trommer) hadde fått med seg Ingunn Stræte Lie på torader og spilte bl.a. halling fra Snarum. Sysle blanda kor sang "O ennu å være" av Herman Wildenvey, som Leif har satt tone til. Leikarringene i Haug BU og Noreg danset reinlender og menuett-polonaise, og viste at musikken absolutt er bruks-musikk.

Høgdepunktet kom for mange når Sven Nyhus entret senen, helt overraskende på både Leif og resten av den fullsatte salen, og det gitt ett sus gjennom salen da han avsluttet med sin egen "Bergrosa".

Etter at hovedpersonen selv hadde tatt ordet og uttrykt sin glede over å bli hyllet på denne måten var samtlige aktører på senen og spilte "Bruremarsj". Kvelden ble en fin fest-kveld, der alle aktørene uttrykte glede over å ha fått muligheten til å gi Leif den takken han fortjener for det han har gitt oss av musikk og musikkopplevelser.

Konserten ble holdt på Modum Kulturhus, 23/10-06,

Tilbake

Informasjon:

Image

Image


Image


Image'